Saubier.com  



Go Back   Saubier.com > Saubier.com Forums > Small Caliber Discussion Board

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-24-2020, 05:40 PM
montdoug montdoug is offline
Supporting Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bozeman Montana
Posts: 6,162
Default Way off topic but I'm computer illiterate and I have a question"

I started running "McAfee Livesafe" on my HP with windows 10. Started in last night about 1:50 AM in "full scan" mode. today at 11:20 AM it is at 11%. That seems Big Time, excessively long and slow, opinions?
__________________
__________________
"Shoot safe!!"
montdoug
Reply With Quote
  #2  
Old 10-24-2020, 07:12 PM
TinMan TinMan is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,773
Default

That seems excessive to me. My laptop is pretty fast, an Intel core i7, and a Norton quick scan takes about 5-6 minutes and a full scan takes about 2 hours. A lot depends on how full the hard drive is and how much RAM is in the computer.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2020, 12:25 AM
MIBULLETS MIBULLETS is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mid-Michigan
Posts: 597
Default

If you just installed it and you have a lot of data stored, it could take quite a while for the initial scan since it is scanning everything. Subsequent scans usually only scan anything new or things that have been modified. Still seems like a long time but if it is progressing, I would let it finish.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-25-2020, 05:27 AM
georgeld georgeld is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Pueblo, CO
Posts: 5,721
Send a message via MSN to georgeld
Default

Wow Doug's back!!

Thought you fell in a hole up there.

How's things besides this?
__________________
George

"Gun Control is NOT about guns,
it's about CONTROL!!"
Reply With Quote
  #5  
Old 10-25-2020, 05:52 AM
Foxhunter223 Foxhunter223 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Coffs Harbour, Australia
Posts: 609
Default

If your Version of McAfee AV has the Check Box “scan with minimal resources”, then make sure it is unchecked.

Pete
__________________
Whatever is not nailed down is mine. What I can pry loose is not nailed down.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-26-2020, 06:42 AM
Jingle Jingle is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: The North Pole
Posts: 638
Default

Anti virus software is like having a virus. And its pretty much worthless other than the fact that it will tell you everything is a virus even if it isn't. Just something to think about.

Malware is another story.

Point is I wouldn't stress over it. Just stop it and restart it in quick scan mode.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-26-2020, 05:41 PM
Daryl Daryl is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Prince George, B.C. Canada
Posts: 4,182
Default

Yes - that's an idea. I use Bitdefender firewall, anti-virus and anti-malware on my desk-top and phone.
I like it better than the others. I don't trust Norton - had trouble with them in the past on billing and wasn't too impressed with McAfee either - but that was a long time ago.
With Bitdefender, it takes about 15 minutes to do a complete scan.
__________________
Daryl
Reply With Quote
  #8  
Old 10-27-2020, 05:42 PM
Johnly Johnly is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Eugene, OR
Posts: 883
Default

Another Bitdefender user here.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.